Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Glavna jela

Kari sa karfiolom i leblebijama

Način pripreme:
 

U manju šerpu sipati 3 kašike ulja, dodati seckane cvetiće karfiola, posuti solju i sa malo sveže mlevenog bibera i dinstati dvadesetak minuta, uz često mešanje, dok karfiol ne omekša i malo ne dobije boju. Omekšali karfiol sklonite sa šporeta i ostavite sa strane.
 

U veliku šerpu sipajte preostalu količinu ulja. Stavite ga na šporet, na umerenu temperaturu, pa dodajte sitno seckan luk. Dinstajte 2-3 minuta, pa dodajte ljutu papričicu. Nakon 1 do 2 minuta dodajte sitno seckan beli luk i đumbir. Dinstajte jako kratko, oko 1 minut, samo da zamiriše. Na kraju dodajte kari i korijander u prahu i izmešajte samo 20 do 30 sekundi, da se razvije aroma. Nakon tog vremena, dodajte sitno seckan paradajz, med i so. Krčkajte masu 5-6 minuta, pa dodajte kokosovo mleko iz konzerve. Opet krčkajte 5-6 minuta, da se masa malo zgusne.
 

Sklonite kari smesu sa vatre, pa usitnite štapnim mikserom. Ne treba biti skroz glatka masa. Masu vratite na šporet pa dodajte kuvane, oceđene leblebije i sok od limete. Pustite da nežno proključa, pa dodajte dinstani karfiol. Još malo krčkajte, probajte ukus, pa dodajte soli i bibera prema potrebi. Nakon 3-4 minuta sklonite sa šporeta.
 

Služite uz pirinač.

Recepti i priprema

Sastojci:

1 karfiol srednje veličine, iseckan na veličinu zalogaja
6 kašike ulja
pola glavice luka, sitno seckanog
pola kašičice ljute, tucane papričice
4 čena belog luka, sitno seckana
1 kašika svežeg đumbira, sitno rendana
1 kašika karija
1 konzerva (400g) seckanog paradajza
2-3 kašičice meda
1 konzerva (400ml) kokosovog mleka
400g kuvanih leblebija
sok od 1 limete
pola kašičice korijandera u prahu
1 kašičica soli
sveže mleveni biber

30 min
345 Kcal
Komentari: