Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Sudopere

Saveti za održavanje granitnih sudopera

Kako očistiti granitnu sudoperu?

Granitne sudopere izrađene su od kompozitnog materijala čiji je glavni sastojak kvarc, najtvrđi oblik granita. Čak 80% sastava granitnih sudopera čini upravo taj prirodni materijal, koji se meša sa smolama najvišeg kvaliteta. Zbog toga su granitne sudopere izuzetne čvrstoće i otpornosti i odaju utisak prirodnog kamena.
 

Granitne sudopere su usadne i ugrađuju se u kuhinjski pult, kao deo ukupne radne površine.
 

Metalac Inko proizvodi granitne sudopere u 5 boja: beloj, sivoj, bež, crnoj i šampanj.
 

Najbolji rezultati u održavanju granitne sudopere biće postignuti ukoliko se sudopera redovno, nakon svake upotrebe, očisti deterdžentom i mekanom stranom sunđera, a potom dobro ispere vodom. Nakon toga, suvom krpom obrisati sudoperu da bi se odstranio ostatak vode, jer je sušenje važno da bi se sprečilo taloženje kamenca.
 

Ukoliko ipak dođe do taloženja kamenca na površini sudopere, možete je očistiti rastvorom alkoholnog sirćeta i vode (1:2). Rastvor ostavite da prenoći, ujutru dobro istrljajte sudoperu i potom isperite vodom.
 

Na granitnoj sudoperi se nekad mogu pojaviti fleke koje se najbolje čiste kombinacijom tople vode i deterdžentom (tabletom) za sudomašinu. Vrućom vodom napunite sudoperu do 1/3 njene zapremine i dodajte tabletu za sudomašinu. Ostavite preko noći da deluje i ujutru dobro istrljajte sunđerom i isperite vodom.


Tokom korišćenja se na površini sudopere mogu pojaviti srebrnkaste linije, kao posledica kontakta sa metalnim escajgom i posuđem. Linije su zapravo tanak sloj metala koji se odvojio od pomenutih metalnih predmeta. Možete ih odstraniti deterdžentom i tvrdom stranom sunđera.

Komentari: