Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Za najmlađe

Varivo od sočiva i povrća

Jelo koje će voleti i deca i odrasli

Način pripreme:


Sočivo preko noći ostaviti u dosta hladne vode, ujutru ga procediti, isprati i staviti u hladnu vodu. Kada provri, odliti tu vodu, naliti drugu (vruću) i opet kada provri, odliti vodu i naliti novu (vruću) i kuvati dok ne omekša.

U šerpicu staviti maslinovo ulje i sitno seckan crni luk, pa ga na laganoj vatri dinstati dok skroz ne omekša i pusti slast. Onda dodati i sitno seckanu šargarepu i nju takođe na tihoj vatri dinstati dok ne omekša i pusti svoju slast. Onda dodati grašak, krompir i tikvice (sitno seckano) i karfiol odvojen na male cvetiće te koncentrovani paradajz. Sve dobro promešati, kratko propržiti i naliti vodom da ogrezne, pa kuvati 15-ak minuta. Posle tog vremena dodati i kuvano sočivo (bez vode u kojoj se kuvalo) i još kratko sve zajedno prokuvati.

Savet:

Ako je beba od 6-9 meseci, propasirati gustu kašicu, pa dodati supice po želji i eventualno staviti kašičicu maslinovog ulja (kašica je gotovo slatkasta od luka i šargarepe), ako je dete veće, malo posoliti i već prema sopstvenom ukusu i navikama poslužiti. Fino ide sa malo pesta i parmezana.

Recepti i priprema

Sastojci:

1 glavica sitno seckanog crnog luka
50g šargarepe
50g tikvice
50g graška
50g karfiola
3 kašike sočiva
1/2 kašičice koncentrovanog paradajza
1 kašika maslinovog ulja
himalajske soli po ukusu
vode da svo povrće ogrezne

60 min
220 Kcal
Komentari: