Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


POLITIKA KOLAČIĆA (Cookies)

U cilju unapređenja korisničkog iskustva, sajt internet prodavnice Metalac Market koristi kolačiće (tzv. cookies) koji sadrže određenu količinu informacija i šalje ih Vašem računaru. Obuhvaćeni su Direktivom EU o privatnosti u elektronskim komunikacijama, a mi smo u obavezi da, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, obezbedimo Vaš pristanak pre njihovog slanja.

ŠTA SU KOLAČIĆI?

Kolačići su informacije koje kreira sajt kome ste pristupili i koji Vašem računaru šalju podatke kako bi se obezbedio pristup različitim funkcijama. Razlikuju se sesijski i nesesijski kolačići. Sesijski kolačići se privremeno čuvaju u memoriji računara, samo dok ste na sajtu i brišu se kada zatvorite internet pretraživač ili kada prođe određeni vremenski period, odnosno istekne sesija. Za razliku od sesijskih, nesesijski kolačići ostaju na računaru dok se ne obrišu.

KOJA JE SVRHA KOLAČIĆA?

Zadatak kolačića je da beleže ponašanje korisnika na sajtu i pomognu nam da pratimo Vaše aktivnosti prilikom posete. Da bismo poboljšali Vaše iskustvo na našem sajtu, koristimo informacije o Vašoj interakciji sa našim sadržajem koje dobijamo upotrebom kolačića.

U KOJE SVRHE MI KORISTIMO KOLAČIĆE?

Koristimo kolačiće za analitiku i praćenje performansi sajta, a sve u cilju unapređenja usluge i kreiranja personalizovane ponude i poruke za pojedinačne posetioce. Zabeležene podatke pratimo preko Google Analytics alata. Ni u jednom trenutku ne možemo otkriti identitet posetioca sajta, već samo koristimo podatke o aktivnosti na sajtu, radi unapređenja. Kolačiće takođe koristimo i za preciznije targetiranje ciljne publike, jer su povezani sa funkcijom piksela na društvenoj mreži Facebook.

PRIHVATANJE KOLAČIĆA I KORIST KOJU MOŽETE DOBITI

Prilikom prvog dolaska na sajt, birate da li prihvatate da koristite kolačiće. U slučaju prihvatanja kolačića, Vaš internet pretraživač pamti informacije koje ste uneli i sledećim pristupanjem na sajt, nećete morati ponovo da ih unosite. Uz pomoć kolačića, sajt prilagođava sadržaj Vašim preferencijama i informacije će biti personalizovane u skladu sa Vašim profilom.


KAKO SE BRIŠU KOLAČIĆI?

U podešavanjima Vašeg internet pretraživača klikom na “Pomoć” (eng: Help) možete pristupiti svim postavkama kolačića i promeniti ih. S obzirom da većina pretraživača automatski prihvata kolačiće, moraćete aktivno da ih obrišete ili blokirate, ukoliko ne želite da se koriste. Za pretraživače na mobilnom telefonu i uputstvo za brisanje kolačića, konsultujte priručnik za Vaš telefon. I u slučaju da blokirate upotrebu kolačića, moći ćete da pristupate našem sajtu, ali neke od funkcija neće pravilno biti upotrebljene.