Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Jednostavno i lako

Saveti za održavanje inox posuđa

Održavanje inox posuđa je jednostavno i lako kada znate neke male trikove. A, mi ćemo ih rado podeliti sa Vama.

Inox posuđe Metalac je izrađeno od plemenitog čelika vrhunskog kvaliteta - inox 18/10. 
Termičke karakteristike inox posuđa Metalac omogućavaju akumulaciju toplote tako da u procesu pripremanja hrane važni sastojci i termolabilni vitamini ostaju sačuvani.
Akutermno dno je izrađeno specijalnim impact bonding postupkom i smanjuje utrošak energije, tako što obezbeđuje savršen prenos i raspoređivanje toplote po čitavoj posudi.
Ručice su ergonomski projektovane i savremeno dizajnirane, a njihova čvrsta konstrukcija omogućava sigurno rukovanje posudom.
Poklopac je tako konstruisan da se para prilikom pečenja i kuvanja kondezuje na sredini poklopca i ponovo vraća na dno posude, a kondezacioni kanal obezbeđuje da za vreme kuvanja ne dolazi do ispuštanja pare.
 

Saveti za održavanje inox posuđa, koje želimo da podelimo sa vama su:
 

  • Ukoliko dođe do zagorevanja hrane, dovoljno je u posudu sipati malo tople vode, ostaviti da odstoji nekoliko minuta ili prokuvati, zagoreli sadržaj će se sam odlepiti, posle čega je dovoljno posudu oprati sunđerom i uobičajenim sredstvom za pranje posuđa;
     
  • Fleke od krečnjaka iz vode ili plavo-bele fleke od belančevina iz hrane lako se čiste sirćetom ili limunovim sokom;
     
  • Za blistav izgled inox posuda mogu se koristiti namenska sredstva za čišćenje inox površina;
     
  • Za čišćenje inox površina ne treba koristiti abrazivna sredstva, naročito ne za čišćenje spoljašnje površine posuda jer će umanjiti njihov sjaj;
     
  • Inox posuđe se ne sme koristiti za pripremu koncentrovanih rastvora za pripremu zimnice, naročito ukoliko sadrže vinobran ili konzervanse.

 

Pogledajte video
Komentari: