Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Glavna jela

Vegetarijanski Pad Thai

Ukus Tajlanda

Priprema:
 

Za kuvanje pirinčanih nudli, u šerpu sipajte veću količinu vode i obilno ju posolite. Kada voda proključa, potopite nudle u nju, poklopite, odmah sklonite sa šporeta i ostavite da stoji 3 minuta. Nakon tog vremena, nudle procedite i isperite sa hladnom vodom. Ostavite ih u cediljki dok ne bude vreme da ih dodate u Pad Thai.
 

Tikvicu, luk, papriku i šargarepe očistite, pa isecite na tanke, dugačke štapiće ili ih spiralizujte odgovarajućom alatkom.
 

Sve sastojke za sos sipajte u manju teglu, dobro zatvorite i intenzivno promućkajte da se sjedine. Ostavite sa strane dok ne budu potrebni.
 

Sipajte kašiku ili dve ulja u zagrejan vok. Na zagrejano ulje dodati povrće i pržiti, uz mešanje, 2-3 minuta. Povrće treba malo da omekša, ali ipak da ostane hrskavo. Prženo povrće presuti u drugu posudu i ostaviti sa strane.
 

Dodati još jednu kašiku ulja u wok. Na zagrejano ulje dodati isceđene nudle. Pržiti oko 1 minut, mešajući hvataljkom. Na nudle dodati sos, pa pržiti još 1-2 minuta, dok se sos ne počne zgušnjavati i hvatati za nudle. Pomeriti nudle malo sa strane i na upražnjeno mesto uliti jaje. Mešati jaje sa nudlama oko 1 minut.
 

Na kraju dodati povrće, kikiriki i sitno seckane sveže začine, pa sve izmešati. Po želji posuti crnim susamom. Služiti odmah.

Recepti i priprema

Sastojci:

200 g pirinčanih nudli
1 manja tikvica
1 crvena paprika
½ glavice crnog luka
2 šargarepe
2 kašike ulja
1 jaje
½ šolje pečenog ili prženog kikirikija
½ šolje seckanih, svežih začinskih biljčica
(struk mladog luka, korijander ili peršun, bosiljak)
 

Sastojci za sos:

3 kašike ribljeg sosa
3 kašike smeđeg šećera
3 kašike supe od povrća
2 kašike sirćeta
1 kašika soja sosa
1 kašičica ljutog Sečuan sosa ili nekog drugog ljutog sosa

30 min
265 Kcal
Komentari: